FOTOD Võru Juustutööstuse töötaja kandideerib südamega tegija tiitlile
- Kirjutas: Fotograaf Aigar Nagel
Südamega Tegija valib välja rahvas, kes saab kuni 11. oktoobrini Toiduliidu Facebooki lehel oma lemmikkandidaadile hääle anda. Võitja kuulutatakse välja oktoobri keskel.
Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul on iga-aastase konkursi eesmärgiks öelda aitäh tublidele Eesti inimestele, kes hoiavad Eesti toidutööstuse kvaliteeti ja puhtust aasta-aastalt samal või veel kõrgemalgi tasemel. „Olla märgatud oma kolleegide, ülemuste ja töötajate poolt on juba esimene märk südamega tegijast ning vastavat tiitlit väärivad kõik kaksteist säravat inimest, keda konkursile esitati,“ ütles Potisepp.
„Kandidaatide läbivaks märksõnaks on suur pühendumus ja armastus oma töö vastu. Südamega Tegija on justkui võluniit, mis hoiab kollektiivi koos, kellele õlule saavad kolleegid alati toetuda ning kelle ideed ja pühendumus on aidanud ettevõttel areneda paremuse poole,“ kirjeldas Potisepp. „Igal aastal südamega tegija konkursi aegu poeb mu sisse suur uhkus Eesti toidutootjate ja meie sektoris töötavate inimeste üle.“
Valio Eesti Võru Juustusööstuse tehnoloog Lea Jürgenson on tugeva piimandustaustaga tegija, kes mängib juustutööstuses oluliste lahenduste loomisel ja arendamisel võtmerolli. Üheks tema ülesandeks on retseptide välja töötamine. Koostöös Leaga on valminud maailmatasemel juustud nagu Valio Atleet Cheddar ja Valio Gran Regale, värskeima saavutusena ka armastatud Atleet Eesti juust. Lea ei vaata kunagi seadmeid eemalt, vaid paneb kohe käed külge ja teeb asjad endale selgeks. Iga masina hingeelu tundes teab ta täpselt, mida konkreetse seadmega teha saab. Nii ütlevad kolleegid, et kui teised jõuavad alles tootest mõelda, on Leal juba katsed ja ettevalmistusedki tehtud.
Tänavu valitakse toiduainetööstuse südamega tegijat juba seitsmendat aastat. 2020. aasta aastal pälvis tiitli Saaremaa lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk.